Anexita – cauze si urmari

anexitaAnexita este o boala inflamatorie pelviana care duce la inflamarea mucoasei uterului, a trompelor uterine sau a peritoneului.

Simptome anexita:

Senzatia de tensiune si de arsura, durerea acuta, febra, tulburarile de urinare, raporturi sexuale dureroase.

Cauzele pot fi :

1. germeni noi de tipul chlamdia: garnerella, richetii, ureaplasma, microplasma – care sunt greu de depistat si mult mai greu de tratat deorece sunt rezistenti la medicamente si au urmari periculoase pentru tinerele femei.

2. Raceala netratata (expunerea la frig)

Tratament:

1.Trebuie respectate recomandarile ginecologilor: repaosul la pat timp de o saptamana, tratamentul cu antibiotite si cu medicamente antiinflamatorii.

2.Se poate urma si un tratament naturist in paralel cu cel recomandat de medic. Tratamentul consta in cu supozitoare obtinute din rasina de conifere, ceara galbena si unt de cacao. Acestea au actiune antinflamatorie, antiseptica, antimicrobiana si cicatrizanta si pot fi procurate de la plafar.

Urmarile anexitei:

Sterilitatea este una din urmarile frecvente ale inflamatiilor genitale cronice. Tratamentul formelor cronice fiind mai dificil si de lunga durata, trebuie luate toate masurile pentru a se evita imbolnavirea acuta, iar cand aceasta are loc, trebuie tratata cu toata grija pana la completa ei vindecare.
Anexita nediagnosticata si netratata la timp poate determina obturarea trompelor uterine, ceea ce duce la infertilitate.

Be Sociable, Share!
teste de cultura generala
January 3, 2008 Posted Under Afectiuni

Leave a Reply

*