Hemoroizi – cauze si tratamente naturiste.

Hemoroizii sunt vene umflate in jurul anusului si in rect. Ei se largesc si isi pierd elasticitatea, ceea ce da nastere unei proeminente asemanatoare unui sac in canalul anal. Nu sunt tumori sau excrescente. Pot fi cauzati si agravati de statul pe scaun sau in picioare multa vreme, de tusea violenta, de ridicarea obiectelor grele,etc. Se maresc din cauza miscarii intestinelor(in special in constipatie).

Alti factori care pot cauza sau contribui la formarea hemoroizilor sunt: obezitatea, lipsa de miscare, disfunctiile hepatice, alergiile alimentare si consumul insuficient de fibre alimentare. Hemoroizii sunt ceva obisnuit in timpul sarcinii si dupa nastere datorita schimbarile hormonale si presiunea exercitata de cresterea fatusului.

Cele mai obisnuite simptome sunt: mancarimile, arsurile, durerea, congestia, umflarea, iritatia, scurgerile si sangerarea. Desi semn ca nu este ceva in regula in sistemul digestiv, sangerarea rectala nu este in mod obligatoriu, semnul unei boli grave.

Dupa tipul de hemoroizi, in functie de localizare, gravitate si durere acestia se pot imparti in:
– Externi. Se dezvolta sub piele si se deschid in cavitatea anala. Pot forma un nodul dur si pot cauza umflaturi dureroase daca se formeaza un cheag de sange. Cand un hemoroid extern se umfla, tesutul din jur devine dur, dar sensibil si zona capata culoare albastra sau vanata. Acest tip de hemoroizi afecteaza, cel mai des, persoanele tinere si poti fi extrem de durerosi.
– Interni. Hemoroizii interni sunt localizati in interiorul rectului. Sunt de obicei, nedurerosi, in special daca sunt plasati deasupra liniei anorectale, pentru ca tesutul rectal este lipsit de fibre nervoase. Hemoroizii interni au tendinta sa sangereze.
– Prolaps hemoroidal. In prolapsul hemoroidal, un hemoroid intern se rupe si iese prin anus, adesea insotit de scurgeri de mucus si sange gros. Prolapsul hemoroidal poate determina o tromboza – formeaza cheaguri inauntru, ceea ce il impiedica se se retraga. Acestia de obicei pot da dureri ingrozitoare.

Nutrienti utili:

Aerobic Bulk Cleanse – pastreaza colonul curat, calmeaza presiunea pe rect
Calciu si Magneziu – esential in coagularea sangelui. Ajuta la prevenirea cancerului de colon.
Vitamina C – ajuta la vindecarea si coagularea normala a sangelui
Vitamina E – ajuta la coagularea normala a sangelui si la vindecarea. Folositi forma d-alfa-tocoferol.
Complexul de vitamin B – vitaminele B sunt vitale pentru digestie. Imbunatatesc difestia ca urmarea a
reducerii presiunii asupra rectului.

Plante utile in tratarea hemoroizilor:

1. Gelul de aloe vera aplicat direct pe anus are proprietati asemanatoare cu aspirina. Calmeaza durerea si senzatia de arsura. Cea mai buna este pulpa cruda.
2. Arborele de ceara, radacina de gentiana, smirna si stejarul alb folosite ca unguent actioneaza ca preparate conventionale pentru hemoroizi.
3. O pasta facuta din radacina de tataneasa pisata poate fi folosita in cataplasme ca sa vindece hemoroizii care sangereaza.
4. Faceti un ceai tare, fierbinte, folosind coada soricelului, si aplicati de mai multe ori zilnic cu tampon de vata.
5. Alte plante bune sunt coaja de brusture, patrunjelul, frunzele de vita de struguri rosii si collinsonia. Pot fi luate sub forma de capsule sau ceai.

Be Sociable, Share!
teste de cultura generala
July 20, 2010 Posted Under Afectiuni

Leave a Reply

*