Opriti caderea parului

opreste caderea paruluiOrice modificare a ritmului de viata normal poate influenta podoaba capilara. Se intampla la barbati si se asociaza cu andropauza. Femeile nu au mai mult noroc; alopacia se produce la menopauza, cand nivelul hormonilor estrogeni scade dramatic si nu mai poate contracara nivelul de testosteron! Atat la barbati cat si la femei pot interveni, ocazional, factori care determina caderea parului, atat difuza cat si insulara.
Emotiile puternice, fie ele pozitive sau negative, stresul, socurile nervoase pot cauza caderea parului. O peratie, o stare febrila, o demineralizare puternica pot avea acelasi rezultat chiarla trei luni de la eveniment. Malnutritia, anorexia, bulimia pot fi si ele cauze ale caderii temporare a parului. Unele medicamente pot avea ca efect secundar, pierderea podoabei capilare: citostaticele, antibiotice, antidepresive, aspirina si vitamine in exces. Unele boli se insotesc de caderea parului: afectiuni hepatice, renale si tiroidiene.

Un soc, o disfunctie a unei glande sau a unui organ zdruncina echilibrul biologic. El trebuie refacut din temelii, iar un calmant, un somnifer, un sampon sau o lotiune nu reusesc o asemenea echilibrare. Poate ca va trebui tratat sistemul nervos, dar e nevoie sa ajutam si organele excretoare sa elimne toxinele; e absolut necesar sa stimulam asimilatia.

Pentru aceasta apelati la alimente cat mai sanatoase, excludeti mezelurile, grasimile, alcoolul, tutunul, bauturile racoritoare sintetice, laptele, otetul, margarina si painea alba.
Apelati doar la produce 100% naturale si ve-ti vedea schimbarea. Veti avea un par sanatos, o privire luminoasa, un corp robust, suplu si rezistent la boli, o gandire elastica,un psihic stabil, curat si tonifiant ca un balsam.

Diete si recomandari:

Renuntati pe cat posibil la alimente imunosupresoare:
carne, zahar, otet, margarina, paine alba, lapte, sare fina, indulcitori sintetici. Practic, va hraniti preponderent cu alimente rafinate, fara sa stiti ca sunt dezechilibrante, ca nu furnizeaza corpului, in cantitati suficiente, nutrientii de care are nevoie, expunandu-l usurii, imbatranirii precoce.

Optati, prioritar, pentru hrana vie: legume, fructe, cereale, sucuri proaspet stoarse. Sanatatea parului se protejeaza din interior.

Stresul este, si el, un dusman suficient de periculor, in masura sa puna in pericol homeostazia organismului. Micilesi marile tensiuni se descarca in muschii capului si a gatului, provocand ceea ce se numeste cefalee. De la caz la caz, apare o durere descrisa ca un cerc care strange capul, pare sa fie mai greu decat de obicei. Tensiunea musculara impiedica fluxul regulat de sange, in consecinta e insuficient irigata cu sange acesta zona a capului.

Parul dvs. este important la orice varsta. Caderea parului este un indiciu ca exista o dereglare interna. Par frumos insemna sanatate.

Be Sociable, Share!
teste de cultura generala
September 21, 2008 Posted Under Ghid de Sanatate

Leave a Reply

*