Sucuri de legume si fructe – recomandate diabeticilor

sucuri de fructe pentru diabetici

1. Sucul de cartofi

- este sucul recomandat diabeticilor.
Daca in cazul pacientilor diabetici, cartofii pot inlocui paine din alimentatie, sucul de cartofi este un remediu eficient in tratarea acestei maladii. El poate fi consumat singur sau in combinatii cu alte sucuri de legume. Cantitatea de suc de cartofi bauta intr-o zi poate ajunge pana la 150ml, cura nu va depasi 10 zile, iar dupa cura, se va face pauza de 10 zile.

In caz de diabet cu obezitaet, se recomanda a bea inainte de o masa principala cu 15-20 de minute cca 25-30 ml de suc de cartofi. Un amestec de suc de cartofi, cu suc de varsa si suc de morcovi are efecte benefice in tratarea gastritei. Sucul de cartofi este recomandat si in litiaze.

2. Sucul de fasole verde.

Este recomandat in tratamentul diabeticului, avand efect tonic, hepatic si pancreatic si contribuind direct la scaderea glicemiei. Tratamentul indica un consum zilnic de 80-100ml suc de fasole verde. Sucul de fasole verde se recomanda si in tratarea nu numai a diabetului, ci si a gutei, litiazei renale, reumatismului si in tulburarile de crestere. El se poate utiliza si in ameste: 100ml suc de fasole verde cu 200ml de suc de morcovi.

3. Sucul de tomate.

Este un suc cu un numar mare de virtuti terapeutice, si anume in : anemie, inapetenta, afectiuni cardio-vasculare, intoxicatii cronice, litiaza hepatobiliare, litiaza urinara, obezitate, diabet zaharat, ateroscleroza, constipatie, afectini ale sangelui. Tratamentele recomanda a se bea 3 pahare de suc/tomate/zi, in cure de 30 de zile. Pnetru a-l face mai gustos, in el se poate introduce putin praf de cimbru uscat si cernut.

4.Sucul de mere

In curele de slabire ale obezilor sunt recomandate “zile de mere”, cand pacientul va consuma doar mere, circa 1-1.2kg mere/zi. Sucul de mere pastreaza toate virtutile terapeutice ale fructului si anume: de tonic al sistemului nervos, de excelent depurativ sanguin, de bun laxativ si este recomandat in tratarea: asteniei fizice si psihice, anemiei, in starile de covalescenta, sarcina, reumatism, gutu, sedentarism, obezitate, afectiuni cardiovasculare si hepatice. Sucul de mere este recomandat in tratarea obezitatii. In curele de primavara, atat pentru obezi, cat si pentru reumatici, astenici, in convalescente etc. Se indica a se administra bonavului combinatia 1/1 suc de mere + suc de urzica. O alta bautura utila este cea preparate din 1 pahar suc de mere, 1 pahar suc de portocale, 3 lingurite de zeama de lamaie. O asemenea bautura se poate raci si bea ca un cocteil atunci cand in ea se introduc cuburi din suc de portocale dat la congelator.

Cidrul de mere se obtine din fermentatie mustului de mere. El este util in tratare constipatiilor, in regimurile de slabire, in afectiunile hepatice si renale.

Otetul de mere are calitati specifice ale unui aliment-medicament in: sterilitate primara, artrite, afectiuni degenerative, ateroscleroza, obezitate, nevroze, insomnii, surmenaj, migrene, afectiuni cardiace. Cura de otet de mere consta in a lua in fiecare dimineata 2 lingurite de otet de mere cu 100ml de apa. Se va bea inghititura cu inghititura, incet, incet.

Be Sociable, Share!
teste de cultura generala
martie 19, 2008 Posted Under Ghid de Sanatate

One Response to “Sucuri de legume si fructe – recomandate diabeticilor”

  1. Robin Hood spune:

    Din cate stiu cartofii si fasolele nu prea sunt recomandate diabeticilor.. Sucul de ce ar fi bun ?

Leave a Reply

*