Sfaturi pentru a va simti mai bine

Controlati mediul inconjurator

Mediul inconjurator are o influenta majora asupra modului in care ne simtim si asupra duratei de viata. Fie ca este vorba de trafic, zgomot, fum sau alte aspecte ale mediului ori de probleme de mediu mai personale, precum dezordinea sau temperatura din camera, trebuie sa ne adaptam acestor influente, dar si sa le modelam, pentru a ne satisface gusturile si nevoile individuale. Luati in considerare urmatoarele solutii personale la problemele de mediu si verificati-le pe cele care v-ar putea ajuta:

1. Tineti seama de aspectele practice si estetice atunci cand aranjati casa si biroul. Controlati zgomotul si dezordinea si aranjati-va dormitorul intr-un mod care sa va faciliteze somnul si odihna.

2. Expuneti-va cat mai putin la soare arzator, fum, mucegai si alte toxine din aer.

3. Faceti-va spatiul de munca sigur si confortabil: incercati elemente de design ergonomic pentru confort si siguranta.

4.Stapaniti tehnologia pentru a evita surplusul de informatii

5. Contribuiti la conservarea resurselor naturale si protejati mediul

Mentineti-va in forma

Activitatea fizica, fie ca este vorba de plimbari, ciclism, tenis sau dans, ne ajuta sa traim mai mult, sa ne simtim mai sanatosi si sa aratam mai tineri. Chiar si o plimbare zilnica de 10 minute poate reduce riscul de boli legate de inaintarea in varsta. Persoanele active din punct de vedere fizic au de asemenea riscuri scazute de atacuri de cord, cancer, diabet si depresie, iar aceste beneficii pot fi obtinute la aproape orice varsta.

1. Incercati diferite exercitii cardiovasculare si alegeti unul sau mai multe, care vi se par distractive si interesante. Sportul va protejeaza corpul si mintea.

2. Faceti exercitii cu un prieten – a fi in forma din punct de vedere fizic si social reduce stresul si mentine legatura dintre dumneavoastra si ceilalati.

3. Faceti exercitii cateva zile pe saptamana – nu fiti un “razboinic de weekend”

4. Dobanditi forta si vitalitate treptat, pentru a avea o conditie fizica optima si pentru a evita accidentele – treceti la nivelul urmator doar atunci cand va simtiti pregatit.

Be Sociable, Share!
teste de cultura generala
October 21, 2009 Posted Under Terapii

Leave a Reply

*